Risotto se sýrem taleggio a hruškou

Recept na voňavé risotto s jednoduchou přípravou.


4.36x
45 min

Ingredience

1 ksšalotka
1 lzeleninový bujon
100 mlbílé suché víno
300 gkulatozrnná rýže
1 kshruška william
150 gtaleggio

podle chuti

sůl
parmazán
mletý pepř

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Na másle dozlatova orestujeme šalotku nasekanou najemno. Očištěnou hrušku nastrouháme najemno a přidáme restovat k šalotce. Dusíme na pomalém ohni asi 10 minut. Pak přidáme rýži, zvýšíme teplotu a krátce orestujeme. Vše podlijeme bílým vínem. Jakmile se vínko vypaří, podlijeme vývarem a vaříme rýži do změknutí.

Ke konci vaření přidáme sýr taleggio, dobře promícháme, ochutíme solí, pepřem, posypeme parmazánem a risotto je hotovo.

Risotto se sýrem taleggio a hruškou podáváme jako hlavní chod. Můžeme doplnit bílým vínem.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Risotto se sýrem taleggio a hruškou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.