Vaření.czReceptyRičet - kroupy se zeleninou

Ričet - kroupy se zeleninou

Slovinská národní pochoutka.


4.324x
60 min
1×

Ingredience

1 hrsthrášek
3 stroužkyčesnek
1 špetkasůl
0.5 kspaprika
2 ksbrambory
1 kscibule
1 špetkakmín
0.3 ksceler
1 špetkatymián
1 ksrajče
1 ksmrkev
1 kspetržel
0.5 kskedlubna
2 hrstěfazole
4 hrstěkroupy
1 špetkasaturejka
3 ksbobkový list
1 špetkapepř
1 kssladká paprika
hladká mouka

Postup přípravy

Kroupy slijeme, propláchneme je horkou vodou, zalijeme a necháme vařit doměkka - nejrychleji se nám to podaří v tlakovém hrnci, máme hotovo asi za 15 minut. Mezitím si očistíme připravenou zeleninu a nakrájíme ji na kostičky, nasekáme nadrobno cibuli, slijeme namočené fazole a přidáme ke kroupám. Vše znovu povaříme spolu s bobkovým listem dalších asi 8 minut. Když jsou všechny ingredience měkké, vyjmeme bobkový list, propasírujeme rajčata, podle potřeby můžeme ještě zředit vodou, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a koření - kromě česneku a petrželové natě - a necháme ještě vzkypět. Nakonec ričet zahustíme asi dvěma lžícemi mouky rozmíchanými v troše vody. Krátce povaříme a zcela na závěr přidáme nasekanou petrželovou nať a česnek. Ričet podáváme s nejlépe tmavým celozrnným chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ričet - kroupy se zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Slovinská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena