Řezy z mletého masa

Máte doma mleté maso? Sekanou dělat nechcete, protože byla na oběd v neděli. Karbanátky jsou moc pracné. Zkuste z mletého masa udělat řezy! Nenáročné a hotové je ozdobíte sýrem a zeleninou.


3.1186x
75 min

Postup přípravy

Housky nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a přelijeme mlékem. Necháme housky vsáknout mléko. Mleté maso dáme o větší mísy. Housky vymačkáme a spolu se všemi vejci a jogurtem je přidáme k mletému masu a zamícháme.

Rozehřejeme si troubu na 180 °C a pekáček nebo vysoký plech vymažeme olejem nebo tukem.

Oloupeme cibuli a česnek. Chilli papričku zbavíme jádřince a peciček. Vše nasekáme najemno. Rozpálíme pánev, přidáme máslo a cibuli, česnek a papričku na něm necháme zesklovatět. Pak směs necháme vychladnout.
Bylinky omyjeme, osušíme a nasekáme. Nakládanou okurku a zeleninu nasekáme najemno.

Vychladlou směs, nasekané bylinky a zeleninu přidáme k mletému masu a pečlivě mícháme, než nám vznikne hladké "těsto". Hotovou směsí vyložíme připravený pekáček do výšky 2 - 3 cm a pečeme dozlatova.

Parmazán nakrájíme na hoblinky. Upečené maso nakrájíme na řezy libovoného tvaru a velikosti a každý zdobíme hoblinkami parmazánu a snítkou tymiánu.

Podáváme s bramborovou kaší.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řezy z mletého masa

Zpět na recept