Řezy Tang

Jemný moučník s ovocem, který nejen krásně vypadá, ale také výborně chutná! Dobrý i jako zákusek pro návštěvy!


4.411x
60 min
2×

Ingredience

těsto

10 lžicolej
4 ksžloutek
4 ksbílek
1 balíčekprášek do pečiva
25 dkgcukr moučka
25 dkghladká mouka
10 lžicvlažná voda

poleva

0.5 lvoda
1 balíčekvanilkový pudinkový prášek
1 balíčekTang

krém

5 lžiccukr moučka
1 bílý jogurt
1 kelímeksmetana ke šlehání

podle chuti

ovoce

podle potřeby

mouka na vysypání

Postup přípravy

Nejprve dobře smícháme žloutky, mletý cukr a olej. Do dobře promíchaného těsta přidáme hladkou mouku, půlku prášku do pečiva, vlažnou vodu a z bílků ušlehaný sníh. Dobře vše promícháme do hladké konzistence a dáme na vysypaný plech péct. Mezitím si připravíme pěnu na vychladlé a upečené těsto. Ušleháme šlehačku, do které přidáme buď zakysanou smetanu nebo bílý jogurt, a osladíme. Krém rozetřeme na vychladlé těsto a naklademe ovoce (jahody, mandarinky, banán, ananas a jiné podle chuti). Nakonec si uděláme želatinu z půl litru vody, vanilkového pudingu a tangu. Směs budeme stále zahřívat a pak necháme zvolna mírně ztuhnout. Zchladlou želatinou řezy polijeme. Řezy Tang máme hotové a nezbývá než popřát dobrou chuť.
user-icon

autor Lucisek737

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Řezy Tang

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena