Řezy Tang

Jemný moučník s ovocem, který nejen krásně vypadá, ale také výborně chutná! Dobrý i jako zákusek pro návštěvy!


4.411x
60 min
2×

Postup přípravy

Nejprve dobře smícháme žloutky, mletý cukr a olej. Do dobře promíchaného těsta přidáme hladkou mouku, půlku prášku do pečiva, vlažnou vodu a z bílků ušlehaný sníh. Dobře vše promícháme do hladké konzistence a dáme na vysypaný plech péct.

Mezitím si připravíme pěnu na vychladlé a upečené těsto. Ušleháme šlehačku, do které přidáme buď zakysanou smetanu nebo bílý jogurt, a osladíme. Krém rozetřeme na vychladlé těsto a naklademe ovoce (jahody, mandarinky, banán, ananas a jiné podle chuti).

Nakonec si uděláme želatinu z půl litru vody, vanilkového pudingu a tangu. Směs budeme stále zahřívat a pak necháme zvolna mírně ztuhnout. Zchladlou želatinou řezy polijeme.

Řezy Tang máme hotové a nezbývá než popřát dobrou chuť.
user-icon

autor Lucisek737


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řezy Tang

Zpět na recept