Žloutky a bílky oddělíme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Žloutky ušleháme s olejem a cukrem, přidáme mouku, kakao a hustý sníh z bílků.
Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, vlijeme těsto (v tenčí vrstvě) a upečeme.
Vychladlý moučník potřeme krémem: Tvaroh smícháme s cukrem a po částech přidáváme změklé máslo. Hustý a hladký tvarohový krém naneseme stejnoměrně na moučník a necháme vychladit.
Studený krém přelijeme polevou, kterou jsme připravili rozehřátím čokolády s tukem a mlékem v horké vodní lázni za stálého míchání. Polevu urovnáme nožem a opět necháme v chladu ztuhnout.
Před podáváním krájíme moučník na řezy a podle obliby ještě můžeme ozdobit šlehačkou. Není to však nezbytné.