Řezy jménem Rigó Jancsi

Tradiční, ale nově pojatý recept z Maďarska.


3.810x
0

Ingredience

poleva

17 gcukr
42 mlmléko
28 mlsmetana
22 mlvoda
127 gčokoláda na vaření
22 mlglukózový sirup

těsto

135 gcukr
45 mlolej
4 ksvejce
20 gkakao
45 mlmléko
100 gmouka
0.5 ksvanilkový lusk

náplň 1

6 ksžloutek
180 mlsmetana
330 gčokoláda na vaření
450 mlšlehaná smetana

náplň 2

400 mlsmetana
10 gcukr moučka

na potření

120 grybízová zavařenina

Postup přípravy

Potřebujeme ještě tyto pomůcky: papír na pečení, plech (50 x 30 cm), čtyřhranný rám (30 x 25 cm). Vanilkového lusku pečlivě vybereme dřeň, se kterou budeme dále pracovat. Připravíme si čokoládové těsto. Mouku s kakaem prosejeme na papír. Mléko a olej zahřejeme na 50 °C. Utřeme vejce s cukrem, vanilkovou dření a solí. Mouku s kakaem a nakonec směs z mléka a oleje vmícháme do vaječné hmoty. Těsto natřeme na plech vyložený papírem na pečení. Za občasného dohledu pečeme při 210 °C v předehřáté troubě asi 8 minut. Upečený korpus vyklopíme na cukrem posypaný papír. Papír na pečení stáhneme a korpus rozřízneme napříč na dvě části ( 30 x 25 cm ). Polovinu korpusu potřeme zavařeninou a ohradíme rámečkem. Na pěnu svaříme smetanu, ve které za stálého míchání rozpustíme čokoládu. Zchladíme na 35 °C. Utřeme do pěny žloutky a opatrně je přimícháme. Všechno pak smísíme s ušlehanou smetanou. Druhou, později horní polovinu čokoládové vrstvy řídce, jen aby byl zachován hladký povrch, natřeme pěnou a uložíme do ledničky, aby ztuhla. Zbývající pěnou naplníme rám a dáme ji vychladit nebo zmrazit. Připravíme si šlehanou polevu: Všechny přísady kromě čokolády, tedy mléko, smetanu, cukr, vodu a sirup, smícháme v kastrolu. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a tepelný zdroj vypneme nebo kastrol stáhneme z plotny. Přidáme jemně nasekanou nebo nastrouhanou čokoládu a mícháme tak dlouho, až se úplně rozpustí. Pak směs namixujeme. Horní polovinu čokoládové vrstvy potřeme šlehanou polevou a znovu uložíme do ledničky. Pak ji nakrájíme na kostky 5 x 5 cm. Smetanu ušleháme s moučkovým cukrem a natřeme ji ještě přes pěnu v rámečku. Ten pak odstraníme, přiložíme přesně zaříznuté vrchní díly a nožem namočeným v horké vodě nakrájíme hotové porce.
user-icon

autor lucik.o

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Řezy jménem Rigó Jancsi

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena