Řez Obližprst

Poměrně pracné, ale velmi chutné sváteční řezy. Recept na Obližprst na Vaření.cz již je, ale můj je z jiných surovin a jiného poměru.


3.1133x
60 min
1×

Ingredience

tuk na vymazání
mouka na vysypání

těsto

0.5 dlolej
5 ksvejce
2 lžícekakao
100 gcukr moučka
100 gpolohrubá mouka
1 balíčekkypřicí prášek

náplň 1

250 gmáslo
5 ksžloutek
2 dlmléko
1 balíčekvanilkový cukr
2 lžícehladká mouka

náplň 2

5 ksbílek
300 gcukr moučka

na ozdobu

granko

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Vyšší plech vymažeme a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 200 °C.

Žloutky ušleháme s cukrem. Z bílků vyšleháme sníh. Do žloutkové pěny postupně vmícháme sníh, kakao, mouku a olej. Vše dobře promícháme. Těsto rovnoměrně rozprostřeme na připravený plech, vložíme do trouby a pečeme dozlatova. Upečený korpus na obližprst necháme vychladit.

Připravíme si parní lázeň. Nejdříve si připravíme jednu náplň. Žloutky nad parou ušleháme s mlékem, cukrem a moukou do zhoustnutí. Směs pak odstavíme a necháme vychladnout. Studenou hmotu utřeme s máslem.

Nad parou opět ušleháme bílky s cukrem.

Na řez natřeme stěrkou žloutkový krém a na něj natřeme vrstvu sněhu. Řez obližprst ozdobíme grankem nebo strouhanou čokoládou. Ještě lepší je, když se celý obližprst nechá uležet v lednici do druhého dne.
user-icon

autor Miruška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řez Obližprst

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.