Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Vyšší plech vymažeme a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 200 °C.
Žloutky ušleháme s cukrem. Z bílků vyšleháme sníh. Do žloutkové pěny postupně vmícháme sníh, kakao, mouku a olej. Vše dobře promícháme. Těsto rovnoměrně rozprostřeme na připravený plech, vložíme do trouby a pečeme dozlatova. Upečený korpus na obližprst necháme vychladit.
Připravíme si parní lázeň. Nejdříve si připravíme jednu náplň. Žloutky nad parou ušleháme s mlékem, cukrem a moukou do zhoustnutí. Směs pak odstavíme a necháme vychladnout. Studenou hmotu utřeme s máslem.
Nad parou opět ušleháme bílky s cukrem.
Na řez natřeme stěrkou žloutkový krém a na něj natřeme vrstvu sněhu. Řez obližprst ozdobíme grankem nebo strouhanou čokoládou. Ještě lepší je, když se celý obližprst nechá uležet v lednici do druhého dne.