Jednoduchá a rychlá ředkvičková polévka z instatního vývaru.
sůl | |
pažitka | |
2 svazky | ředkvičky |
1 ks | masox |
5 lžic | polohrubá mouka |
polévkové koření |
Ředkvičky omyjeme a bez loupání je nakrájíme na kolečka nebo větší kostičky. Do hrnce nalijeme litr vody, přidáme kostku masoxu nebo jiného bujonu a přidáme ředkvičky. Polévku přivedeme k varu a vaříme asi 10 - 15 minut, dokud ředkvičky nezměknou.
Mezitím v troše vody rozmícháme mouku. Když jsou ředkvičky měkké, polévku zahustíme, podle chuti okořeníme polévkovým kořením a necháme ještě asi 5 minut provařit kvůli mouce. Polévku můžeme zjemnit lžící másla nebo smetanou.
Hotovou polévku zdobíme pažitkou.
autor milusin
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.