Ředkvičková polévka

Jednoduchá a rychlá ředkvičková polévka z instatního vývaru.


3.0244x
30 min

Postup přípravy

Ředkvičky omyjeme a bez loupání je nakrájíme na kolečka nebo větší kostičky. Do hrnce nalijeme litr vody, přidáme kostku masoxu nebo jiného bujonu a přidáme ředkvičky. Polévku přivedeme k varu a vaříme asi 10 - 15 minut, dokud ředkvičky nezměknou.



Mezitím v troše vody rozmícháme mouku. Když jsou ředkvičky měkké, polévku zahustíme, podle chuti okořeníme polévkovým kořením a necháme ještě asi 5 minut provařit kvůli mouce. Polévku můžeme zjemnit lžící másla nebo smetanou.



Hotovou polévku zdobíme pažitkou.

user-icon

autor milusin


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ředkvičková polévka

Zpět na recept