Rebarbový koláč je skvělým sladko-kyselým pohoštěním pro rodinu, návštěvu i přátele.
Hodnocení
4.0
/ 5 (709x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Ostatní
Máslo100 g
Rozinky30 g
Cukr krystal75 g
Třtinový cukr50 g
Červené víno2 lžíce
Hladká mouka 175 g
Rebarbora5 řapíků
Postup přípravy
Nejdříve si nakrájíme rebarboru na kostky a dáme ji do předem předehřáté pánve. Přidáme cukr krystal a vaříme přibližně pět minut.
V míse si mezitím smícháme mouku s másle a důkladně je prohněteme. Do směsi přidáme hnědý cukr spolu s rozinkami.
Rebarborovou směs dáme do ohnivzdorné mísy a posypeme ji drobenkou, připravenou z mouky, másla a cukru. Takto připravený koláč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme 5 až 10 minut.