Ranní pečivo

Vynikající rychlá víkendová snídaně, podáváme s džemem, máslem, medem.


5.02x
45 min

Ingredience

4 lžíceolej
250 mlvoda
42 gdroždí
2 lžičkycukr moučka
500 ghladká mouka

podle chuti

sůl
kmín
sezam

Postup přípravy

Večer si připravíme těsto. Z droždí, vody a cukru necháme vzejít kvásek. Kvásek vlijeme do hladké mouky spolu se solí a olejem. Hněteme, až se těsto nelepí na stěny. Pak těsto přikryjeme potravinářskou fólií a dáme na noc do ledničky. Ráno prohněteme a uděláme buď houstičky nebo menší bochánky. Ranní pečivo vložíme na plech na pečící papír, povrch pečiva potřeme vodou a posypeme kmínem, sezamem nebo semínky podle chuti. Pečeme v předehřáté troubě na 225 °C asi 20 minut.
user-icon

autor Danuše

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ranní pečivo

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena