Ranní pečivo

Vynikající rychlá víkendová snídaně, podáváme s džemem, máslem, medem.


5.02x
45 min

Postup přípravy

Večer si připravíme těsto. Z droždí, vody a cukru necháme vzejít kvásek.

Kvásek vlijeme do hladké mouky spolu se solí a olejem. Hněteme, až se těsto nelepí na stěny. Pak těsto přikryjeme potravinářskou fólií a dáme na noc do ledničky. Ráno prohněteme a uděláme buď houstičky nebo menší bochánky.

Ranní pečivo vložíme na plech na pečící papír, povrch pečiva potřeme vodou a posypeme kmínem, sezamem nebo semínky podle chuti. Pečeme v předehřáté troubě na 225 °C asi 20 minut.
user-icon

autor Danuše


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ranní pečivo

Zpět na recept