Rakušáky

Recept na celkem neznámé knedlíky.


5.03x
45 min

Ingredience

6-7 ksvejce
140 gmáslo
3-4 kscibule
10 ksrohlík
mletý pepř

podle potřeby

sůl
1-2 svazečkypetrželka
mléko
hladká mouka

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. V kastrůlku ji osmažíme do světla. Máslo rozehřejeme. Nakrájíme 10 rohlíků, klidně i starších, zalijeme rozpuštěným máslem. Přidáme cibulku a hodně petrželky. Vejce rozmícháme v mléce, ve kterém už je sůl, pepř a hladká mouka. Vše smícháme. Z těsta tvarujeme, uplácáme koule o velikosti třeba kočičí hlavy. Rakušáky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut. Rakušáky podáváme jako klasické knedlíky.
user-icon

autor Citronka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rakušáky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Rakouská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena