Vaření.czReceptyRajská omáčka s masem i bez masa

Rajská omáčka s masem i bez masa

Rychlá, chutná omáčka, kterou nejvíce zbožňují děti.


2.939x
30 min
2×

Postup přípravy

Pokud chceme rajskou omáčku s masem, tak si nejprve uvaříme hovězí maso v papiňáku, aby bylo rychleji uvařené. Pokud budeme dělat rajskou bez masa, tak si připravíme vývar z kostky bujonu. Připravíme si jíšku. Děláme ji tak, že dáme rozpustit máslo a vsypeme opatrně podle potřeby hladkou mouku. Stále mícháme a na jíšku vlijeme připravenou směs z vývaru a protlaku. Vývar dáme podle toho, kolik chceme omáčky. Vývar smícháme s protlakem. Za stálého míchání vaříme a postupně podle chuti ochucujeme cukrem a špetkou soli. Asi 3 - 5 lžic cukru podle potřeby, jak to komu chutná a dále vaříme do zhoustnutí ještě pár minut. K rajské omáčce podáváme houskový knedlík nebo těstoviny.
user-icon

autor Hanka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rajská omáčka s masem i bez masa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena