Ve větším hrnci dáme vařit maso doměkka. Až bude hotové, tak si v jiném hrnci uděláme základ omáčky. Vývar nevyléváme, upotřebíme jej v omáčce.
Cibule očistíme a nasekáme najemno. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a přidáme pepř, nové koření a bobkový list. Směs osmažíme a přidáme 2 lžíce cukru. Restujeme, až cukr zkaramelizuje. Poté podlijeme vývarem a dáme 4 konzervy protlaku. Omáčku necháme povařit, poté dolijeme zbytek vývaru. Vlijeme velký kečup, povaříme a dochutíme cukrem a solí. Chuť musí být pokaždé jiná - jednou sladká, nakyslá, slaná. Jestli bude potřeba, přidáme ještě protlak. Rajskou omáčku povaříme a zahustíme.
Rajskou omáčku přecedíme, abychom se zbavili cibule a koření. Do hotové omáčky dáme maso a už jen krátce povaříme.
Rajskou omáčku podáváme s masem. Vhodnou přílohou jsou těstoviny, rýže nebo knedlíky. Záleží na chuti.