Vaření.czReceptyRajská omáčka od babičky

Rajská omáčka od babičky

Recept na omáčku, která je opravdu vynikající.


4.672x
45 min
10×

Ingredience

olej
3 kscibule
hovězí vývar
5 kshovězí plátek
4-5 konzervrajský protlak
1 sklenicesladký kečup
5 kuličekcelý černý pepř
10 kuličekcelé nové koření

podle chuti

2 lžícecukr
tmavá hotová jíška

podle potřeby

sůl
1-2 ksbobkový list

Postup přípravy

Ve větším hrnci dáme vařit maso doměkka. Až bude hotové, tak si v jiném hrnci uděláme základ omáčky. Vývar nevyléváme, upotřebíme jej v omáčce. Cibule očistíme a nasekáme najemno. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a přidáme pepř, nové koření a bobkový list. Směs osmažíme a přidáme 2 lžíce cukru. Restujeme, až cukr zkaramelizuje. Poté podlijeme vývarem a dáme 4 konzervy protlaku. Omáčku necháme povařit, poté dolijeme zbytek vývaru. Vlijeme velký kečup, povaříme a dochutíme cukrem a solí. Chuť musí být pokaždé jiná - jednou sladká, nakyslá, slaná. Jestli bude potřeba, přidáme ještě protlak. Rajskou omáčku povaříme a zahustíme. Rajskou omáčku přecedíme, abychom se zbavili cibule a koření. Do hotové omáčky dáme maso a už jen krátce povaříme. Rajskou omáčku podáváme s masem. Vhodnou přílohou jsou těstoviny, rýže nebo knedlíky. Záleží na chuti.
user-icon

autor Zuzinna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rajská omáčka od babičky

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena