Rajská omáčka bez masa

Recept na výbornou klasiku, která je výborná i pro vegetariány.


4.349x
30 min
7×

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Vegetariáni použijí zeleninový vývar.

V hrnci rozehřejeme máslo a olej. Vsypeme cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přidáme mouku, osmahneme a přidáme cukr a všechno koření. Vše důkladně promícháme. Základ omáčky zalijeme vývarem, přidáme protlak, promícháme a vaříme asi 15 minut. Hotovou rajskou omáčku přecedíme, přivedeme k varu a dochutíme solí a cukrem.

Rajskou omáčku bez masa podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
user-icon

autor alik85


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rajská omáčka bez masa

Zpět na recept