Rajčatový salát s hrubozrnnou hořčicí a medovou zálivkou je jednoduchý, ale velmi osvěžující pokrm, který můžete připravit během několika minut. Spojení sladkosti medu s pikantní hrubozrnnou hořčicí dokonale podtrhuje chuť šťavnatých rajčat a rukoly. Tento salát je skvělý jako lehký předkrm nebo doplněk k hlavnímu jídlu.
Hořčice je velmi univerzální ingredience, která se vyrábí z rozdrcených hořčičných semínek smíchaných s vodou, octem nebo vínem. Hrubozrnná hořčice má v porovnání s hladkou výraznější texturu a chuť, což ji činí skvělou volbou do salátových zálivek, protože v nich vytváří příjemnou chuťovou i vizuální vrstvu.
Jak udělat dobrý rajčatový salát? 10 receptů, které zachrání oběd, večeři i grilovačku
Rajčatový salát je stálice českých kuchyní i letních grilovaček. Ale co takhle ho zkusit jinak – třeba s mozzarellou, cizrnou, nebo ve stylu řeckého horiatiki? Přinášíme vám výběr těch nejlepších rajčatových salátů, které vás osvěží, zasytí i překvapí.
Autor:Lenka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena