Kuřecí prsní řízek z obou stran nasolíme a naložíme do marinády vymíchané z olivového oleje, sójové omáčky a steakové omáčky s rajčaty a cibulí. Necháme odležet přes noc.
Na druhý den si uvaříme rýži v sáčku podle návodu na obalu. Rýži vaříme ve vodě společně se zeleninovým bujonem. Pak scedíme, necháme okapat a vysypeme do olejem vymazaného pekáčku.
Naložené kuřecí maso nenaklepeme, jen v silnější části podélně nařízneme, abychom vytvořili kapsu. Uvnitř potřeme majonézou a naplníme stočenými kolečky paprikáše, hranolkem tvrdého sýru a pomocí párátek upevníme. Na jeden řízek nám postačím 5 - 6 koleček salámu a sýr o váze 15 - 20 g.
Na hlubší pánvi rozehřejeme olej a cibuli nakrájenou na kostičky jemně osmahneme. Přidáme kuřecí kapsy a opečeme z obou stran. Přidáme steakovou omáčku (asi 5 lžic).
Kuřecí kapsy položíme do pekáčku na rýži i s vypečenou omáčkou. Posypeme ďábelským kořením, poklademe plátky másla a dáme zapékat asi na 20 minut do vyhřáté trouby.
Rajčatové kuřecí kapsy podáváme s rýží a zeleninovou přílohou nebo salátem.