Nenáročná a dobrá rajčatová polévka se smetanou a voňavými knedlíčky.
Hodnocení
4.2
/ 5 (15x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Cukr1 lžička
Česnek1 stroužek
Petrželka1 lžička
Cibule1 ks
Smetana400 ml
Voda400 ml
Rajče1 a 1/2 kg
Mletý pepř1 špetka
Rajčatové pyré100 ml
Suché sherry100 ml
Podle chuti
Sůl
Tymián
Oregano
Náplň
Bazalka1 svazeček
Mozzarella125 g
Postup přípravy
Spařená a oloupaná rajčata bez zrníček nakrájíme na kostičky a promícháme s nasekanou cibulí, prolisovaným česnekem a všemi surovinami kromě smetany. Rajčata dáme na sporák a vaříme při nízké teplotě aspoň hodinu.
Mozzarellu nastrouháme na jemné straně struhadla. Bazalku a petrželku najemno nasekáme. Nastrouhanou mozzarellu promícháme s bylinkami a čerstvě mletým pepřem, vytvoříme kuličky.
Již uvařená rajčata rozmixujeme ponorným mixerem a přidáme smetanu. Provaříme dalších 15 minut, odstavíme a vložíme knedlíčky. Polévku přikryjeme a necháme 5 minut odpočinout.
Rajčatovou polévku s bylinkovými knedlíčky rozdělíme do talířů a podáváme ozdobenou lístečkem čerstvé bazalky.
No ,nevím jaké spousty druhů mozzarelly máte na mysli.Určitě nejlepší je buvolí-Mozzarella di bufala,na značce nezáleží.U polévky jsem použila Galbani-Santa Lucia,ale nezáleží na značce,hlavně at je to kvalitní mozzarella.Příjemný den Sussi