Recept na netradiční obložené chlebíčky. Cuketová směs dodá bagetkám šmrnc.
1-2 stroužky | česnek |
1 ks | cuketa |
1 lžička | olivový olej |
1 špetka | mletý kmín |
6-8 lžic | rajský protlak |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý barevný pepř | |
třtinový cukr | |
na potření | |
máslo | |
podle potřeby | |
voda na podlití | |
cibulová bageta |
Mladou cuketu oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. V hluboké pánvi rozehřejeme asi lžičku oleje a cuketu prudce orestujeme. Osolíme, opepříme, okmínujeme a zalijeme vroucí vodou. Vody stačí trošku, cuketu stačí jen krátce podusit, je rychle měkká. Poté přidáme rajský protlak, opět trošku vody, prolisovaný česnek a podle potřeby cuketovou směs osladíme. Opět krátce podusíme, omáčka by měla být hodně hustá. Rajčatovou cuketu poklademe na bagetky lehce namazané máslem, já použila cibulovou bagetu nakrájenou na plátky. Rajčatová cuketa na bagetce chutná nejlépe ještě teplá.
Videorecept: Cuketa v olivovém oleji s bazalkou podle tradiční italské receptury
Vyzkoušejte jeden z tradičních receptů italské kuchyně. Cuketa v olivovém oleji s bazalkou patří mezi velmi chutné pokrmy, které vás svou chutí a jednoduchou přípravou jistě zaujmou.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena