Vaření.czReceptyRajčata zapékaná po provensálsku

Rajčata zapékaná po provensálsku

Tato úprava rajčat je vhodná jako příloha ke grilovanému masu, případně jako samostatný pokrm pro vegetariány doplněný bílým pečivem.


4.18x
45 min
1×

Postup přípravy

Masitá, tvrdší rajčata omyjeme a rozkrojíme na půlky. Česnek oloupeme a nasekáme, sýr nastrouháme a bylinky nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme olivový olej, nejprve prudce opečeme rozkrojenou stranu, poté obrátíme. Vyjmeme a potřeme česnekem. Vložíme do zapékací formy, osolíme, opepříme a lehce přisladíme. Nakonec posypeme směsí strouhanky, posekané petržele, česneku a strouhaného sýra. Rajčata po provensálsku zapékáme při mírnější teplotě, dokud se sýr neroztaví.
user-icon

autor alyš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rajčata zapékaná po provensálsku

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena