Rýži rozvaříme v litru vody na hustou kaši.
Cukr rozvaříme ve 2 dl vody "na bublinu" - smočíme-li v něm drátěné očko a foukneme do něj, vyskočí bublinka.
Obojí pak smícháme a vaříme tak dlouho, až se hmota přestane lepit na stěny nádoby. Ochutíme ovocným aroma, obarvíme potravinářským barvivem a rozetřeme na vodou vypláchnutý skleněný tác.
Necháme do druhého dne oschnout a pak krájíme na kostky 2 x 2 cm. Rahat obalíme ve směsi vanilkového a moučkového cukru.
Přesně jako píše dulka 1.7.2015,jako bychom byli ze stejného města. Rahat jsem si naposledy koupil v r. 1971, i když ve velkoměstě, ale v jediné prodejně Jednoty. Rahat nikdo nevyrábí. Z turecka jsem dostal darem v kazetce- fuj tajbl. Škoda, že se správný recept nedostal na veřejnost. Vyzkoušel jsem dva, jeden horší než druhý.
Renat Hřebíčková
Re: Rahat
Obalování v cukru je recept po mé babičce. Domnívám se, že ví jak své cukroví připravit.
Pokud si obalíte v moučce, já vám v tom bránit nebudu.
Každopádně děkuji za názor a přeji dobrou chuť.
Fajt
Rahat
Dovoluji si poznámku k výrobě cukroví "rahat". Nařezané kostky hmoty se neobalují v práškovém cukru, ale ve škrobové moučce !!!