Ragú ze dvou druhů masa

Jednoduchý recept na jídlo z jednoho hrnce, hlavní surovinou je vepřové a hovězí maso.


2.65x
0

Postup přípravy

Vepřové i hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na nudličky. Pórek očistíme, podélně rozkrojíme a omyjeme, poté ho nakrájíme na nudličky. Celer a mrkev očistíme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.

Ve větším hrnci zahřejeme olej, přidáme nakrájené maso a cibuli a pár minut opékáme ze všech stran. Poté polovinu směsi z hrnce odebereme.

Do hrnce, ve kterém zůstala polovina masové směsi, postupně vrstvíme všechnu nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, horní vrstvu tvoří zbytek masové směsi. Opět osolíme a opepříme. Nakonec do takto připraveného hrnce opatrně nalijeme vývar nebo vodu.

Pokrm dusíme pod pokličkou, až maso změkne. Hotové ragú posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ragú ze dvou druhů masa

Zpět na recept