Ragú z kuřete a hlívy ustřičné

Ragú z kuřecích prsou, dušené na pórku s hlívou ústřičnou, připravujeme na bílém víně. Jemnost pokrmu dodá sladká smetana.


4.521x
45 min
1×

Postup přípravy

Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na kostky o stejné velikosti jako maso. Česnek oloupeme a pokrájíme na tenké nudličky. Pórek a jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Odměříme si bílé suché víno. Petrželovou nať jemně nasekáme.

Nejdříve na oleji zprudka orestujeme kostky kuřecích prsou dorůžova. Potom maso vyjmeme a odložíme. Do výpeku přidáme cibulku, pórek a česnek, vše zprudka osmahneme a zalijeme vínem, které necháme zcela odpařit. Nyní přidáme lžíci másla a hlívu ústřičnou, špetku drceného kmínu a vše ještě minutu restujeme. Potom vložíme opečené maso, přilijeme vývar a na mírném ohni udusíme pod pokličkou doměkka.

Vydušenou šťávu zjemníme smetanou, ochutíme nasekanou petrželkou a necháme krátce přejít varem.

Ragú z kuřete a hlívy ústřičné podáváme se širokými nudlemi nebo rýží. Můžeme ho však servírovat i v malých zapékacích miskách s rozpečenou bagetou - jako předkm.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ragú z kuřete a hlívy ustřičné

Zpět na recept