Rafaelovy řezy

Skvělá mňamka s kokosem.


4.318x
0
1×

Ingredience

těsto

4 ksvejce
120 gcukr moučka
60 mloleje
3 lžícestrouhaný kokos
1 hrnekpolohrubá mouka
1 kskypřící prášek do pečiva

krém

1 kostkamáslo
4 dlmléko
100 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
4 lžícepolohrubá mouka
100 gkokosová moučka

na ozdobu

strouhaný kokos

podle potřeby

tuk na vymazání
strouhaný kokos na vysypání

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme mouku s práškem do pečiva, strouhaný kokos, olej a nakonec vmícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh. Vypracujeme hladké těsto, které vlijeme na tukem vymazaný a strouhaným kokosem vysypaný plech.

Dáme péct do dobře vyhřáté trouby na 170 °C.

Když je těsto upečené dorůžova, vytáhneme ho z trouby a dáme na dobře větrané místo vychladnout.

Uvaříme si krém. Mléko v kastrůlku pomalu zahříváme, postupně přisypáváme polohrubou mouku a vanilkový cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Vynikne nám hustá kaše, do které ihned po sundání z plotny přisypeme 100 g strouhaného kokosu a necháme vychladnout. Mezitím si v míse vyšleháme jednu kostku na menší díly pokrájeného másla s cukrem moučka. Když je kaše vychladlá, po lžících ji přidáváme k máslu vymíchanému s cukrem. Vzniklým krémem rovnoměrně potřeme vychladlé, upečené těsto a hojně zasypeme kokosem.

Rafaelovy řezy krájíme a podáváme.
user-icon

autor ikllombgh


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rafaelovy řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká