Quiche

Francouzská národní pochoutka z listového těsta. Koláč plníme vaječnou směsí se sýrem a smetanou a prokládáme ho salámem.


3.0797x
35 min

Postup přípravy

Těsto necháme povolit a potom ho rozválíme na větší plát než je průměr formy. Vložíme jím dno a boky formy a uložíme do lednice.

Sýr nastrouháme. Smetany společně smícháme, osolíme, opepříme, vmícháme pažitku nebo bylinky. Vejce rozšleháme, vmícháme k nim smetanovou směs a 2/3 nastrouhaného sýra.

Troubu rozehřejeme. Na těsto do formy nalijeme trochu vaječné směsi a lžící rozetřeme, poklademe slaninou, nalijeme další část hmoty a obložíme polovinou šunky. Zase zalijeme hmotou a rozložíme zbylou šunku a tu potřeme zbytkem vaječné hmoty. Navrch quiche posypeme sýrem a zapékáme 5 minut v troubě na 200 °C. Pak teplotu snížíme a dopékáme dozlatova.

Hotový quiche ihned podáváme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Quiche

Zpět na recept