Připravíme si piškot. Nejdříve z 5 vajec. Vejce šleháme s krystalovým cukrem do pěny asi 10 minut. Prášek do pečiva smícháme s moukou a prosejeme. Lehce jej vpracujeme do vaječné pěny. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme dozlatova.
Stejným způsobem si připravíme ostatní těsta z pěti a šesti vajec.
Připravíme si náplň. Upečený piškot ze 6 vajec natrháme do mísy. Z pomerančů a citronu vymačkáme šťávu, kterou zbavíme pecek. Šťávou zalijeme piškot v míse. Cukr s rumem za stálého míchání svaříme, až se cukr rozpustí. Pak hmotu přidáme do mísy k piškotu. Podle potřeby přidáme ovocný sirup. Měl by být červené barvy. Vše důkladně promícháme.
Na upečené piškoty natřeme v tenké vrstvě malinový nebo rybízový džem. Na jeden piškot navršíme připravenou náplň a přikryjeme jej druhým korpusem. Téměř hotový punčový koláč zatížíme a dáme na noc uležet do lednice.
Druhý den si nad parou rozpustíme čokoládu s rostlinným tukem a vymícháme v hladkou polevu. Tou ihned přelijeme punčový koláč a necháme ztuhnout.
Hotov punčový koláč nakrájíme a můžeme podávat.