Pudinkový řez se skořicí

Překvapí vás výjimečně jemná chuť¨tohoto moučníku.


4.891x
45 min
11×

Postup přípravy

Celá vejce ušleháme s cukrem, potom přidáme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vlijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem.

Uvaříme pudink z litru mléka, 3 pudinků a 5 lžic cukru. Ještě horký pudink nalijeme na těsto, jen tak cik cak a srovnáme stěrkou. Teprve teď dáme vše péct do truby na 180 °C. Pečeme cca 20 - 25 minut.

Na upečený a lehce vychladlý řez navrstvíme 2 zakysané smetany smíchané se 2 vanilkovými cukry. Po vychladnutí natřeme šlehačkou od Dr.Qetker z prášku připravenou podle návodu na obalu (ta se hodí nejlépe). Pudinkový řez ozdobíme vidličkou nebo stěrkou se zoubky a posypeme přes sítko skořicí.

Pudinkový řez se skořicí dáme do ledničky (stačí na 1 hodinu) a pak už jen podáváme.
user-icon

autor sisi78


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pudinkový řez se skořicí

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká