Pudinkový koláč se zakysanou smetanou

Vyzkoušejte další zajímavý recept na jednoduchý a chutný koláč.


3.2300x
60 min
4×

Postup přípravy

Žloutky oddělíme od bílků. Elektrickým nebo ručním šlehačem ušleháme z bílků tuhý sníh a zvlášť ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Postupně ke žloutkové pěně přikapáváme a zašleháváme olej a mléko, pak promícháme s moukou a s kypřícím práškem do pečiva. Do těsta nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Připravené těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný hluboký plech a rozetřeme.

Podle návodu na sáčku uvaříme v půl litru mléka čokoládový pudink. Ještě horký ho pravidelně rozlijeme na syrové těsto a to pak dáme upéci do předehřáté trouby. Pečeme při 150 °C asi půl hodiny.

Upečené těsto ještě teplé, ale ne příliš horké, potřeme zakysanou smetanou, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Pudinkový koláč se zakysanou smetanou necháme vychladnout. Před podáváním můžeme pudinkový koláč se zakysanou smetanou ozdobit šlehačkou
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pudinkový koláč se zakysanou smetanou

Zpět na recept