Vaření.czReceptyPudinkové řezy se smetanou a skořicí

Pudinkové řezy se smetanou a skořicí

Recept na skvělou buchtu.


3.822x
45 min

Ingredience

krém

5 lžiccukr
1 lmléko
3 balíčkypudinkový prášek

těsto

1 dlolej
4 ksvejce
1 ksprášek do pečiva
20 dkghladká mouka
20 dkgcukr krupice nebo krystal

na ozdobu

ovoce
1 balíčekšlehačka v prášku
mletá prosátá skořice

na potření

2 balíčkyvanilkový cukr
2 kelímkyzakysaná smetana

Postup přípravy

Celá vejce ušleháme s cukrem, potom přidáme olej a mouku s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem. Uvaříme pudink z litru mléka, cukru a 3 balíčků pudinkového prášku. Ještě horký pudink nalijeme cik cak na těsto a srovnáme stěrkou. Teprve teď dáme těsto s krémem péct asi na 20 - 25 minut na 180 °C. Na upečený a jen lehce zchladlý moučník navrstvíme 2 zakysané smetany smíchané se 2 vanilkovými cukry. Po vychladnutí jsem moučník ještě potřela 1 ušlehanou šlehačkou Dr. Oetker z prášku, ozdobila vidličkou a posypala přes sítko skořicí. Pudinkové řezy se smetanou a skořicí je možné před podáváním ještě dozdobit ovocem. Já dávám čerstvé jahody a je to vynikající.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pudinkové řezy se smetanou a skořicí

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena