Pudinkové košíčky

Plněné košíčky jsou oblíbeným vánočním cukrovím i zákuskem. Přináším na tě jednoduchý a celkem rychlý recept.


3.1159x
45 min

Postup přípravy

Máslo necháme změknout a utřeme jej s cukrem. Mouku osolíme špetkou soli a vmícháme do těsta. Vypracujeme hladké a vláčné těsto, které necháme v lednici aspoň půl hodiny odpočinout.

Formy na košíčky vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 170 °C. Uleželé těsto rozdělíme na menší kousky, a vtlačíme je do vymazaných formiček. Naplněné košíčky rozložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě asi 8 - 10 minut dozlatova. Záleží na vrstvě těsta v košíčku. Upečené košíčky ještě horké opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. V troše studeného mléka rozmícháme pudink. Zbylé mléko vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Mléko ocukrujeme, vlijeme do něj pudinkové mléko a krátce povaříme. Pak jej odstavíme a necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme a postupně ji vmícháme do pudinku. Vychladlým pudinkovým krémem naplníme cukrářský sáček.

Mandarinky a kiwi (jiné ovoce) oloupeme a připravíme na zdobení. Pudinkovým krémem naplníme vychladlé košíčky. Nakonec pudinkové košíčky ozdobíme mandarinkou a kiwi. Nakonec necháme pudinkové košíčky vychladnout.

Košíčky můžeme upéct také z lineckého těsta a plnit je a zdobit až těsně před podáváním.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pudinkové košíčky

Zpět na recept