Pudingový BeBe koláč

Vynikající moučník, jenž chutná nejlépe dobře odleželý. K jeho přípravě použijeme klasické čtvercové BeBe sušenky.


4.220x
45 min
2×

Ingredience

2 balíčkyBeBe sušenky

těsto

150 gcukr
1 špetkasůl
3 ksvejce
60 gmáslo
50 mlmléko
0.5 balíčkuprášek do pečiva
140 ghrubá mouka

krém

4 lžícecukr
500 mlmléko
2 balíčkypráškový puding

poleva

50 gtuk
100 gčokoláda na vaření

podle potřeby

tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy

Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Máslo utřeme s cukrem, vmícháme žloutky a vše důkladně promícháme. Po částech přisypáváme mouku prosátou s kypřícím práškem a lijeme mléko. Nakonec opatrně vmícháme připravený sníh. Těsto důkladně rozetřeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného plechu a upečeme jej pozvolna při teplotě 120 °C. Mezitím si připravíme hustý puding podle návodu na balíčku, pouze použijeme poloviční množství mléka. Po upečení korpus potřeme ještě teplým pudingem a navrch naskládáme těsně vedle sebe BeBe sušenky. Nakonec povrch přelijeme čokoládovou polevou připravenou z rozlámaných kousků čokolády rozpuštěných v horkém tuku. Pudingový koláč necháme vychladnout a poté jej necháme odležet alespoň hodinu v ledničce. Vynikající je však i druhý den.
user-icon

autor Sarkak

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pudingový BeBe koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena