Pudingový BeBe koláč

Vynikající moučník, jenž chutná nejlépe dobře odleželý. K jeho přípravě použijeme klasické čtvercové BeBe sušenky.


4.220x
45 min
2×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh.

Máslo utřeme s cukrem, vmícháme žloutky a vše důkladně promícháme. Po částech přisypáváme mouku prosátou s kypřícím práškem a lijeme mléko. Nakonec opatrně vmícháme připravený sníh. Těsto důkladně rozetřeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného plechu a upečeme jej pozvolna při teplotě 120 °C.

Mezitím si připravíme hustý puding podle návodu na balíčku, pouze použijeme poloviční množství mléka.

Po upečení korpus potřeme ještě teplým pudingem a navrch naskládáme těsně vedle sebe BeBe sušenky. Nakonec povrch přelijeme čokoládovou polevou připravenou z rozlámaných kousků čokolády rozpuštěných v horkém tuku.

Pudingový koláč necháme vychladnout a poté jej necháme odležet alespoň hodinu v ledničce. Vynikající je však i druhý den.
user-icon

autor Sarkak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pudingový BeBe koláč

Zpět na recept