Ptačí mléko jinak

Recept na zajímavý dezert s čokoládovou polevou.


4.718x
30 min
1×

Ingredience

mléko
1 balíčekželatina

podle chuti

300 gcukr
1 balíčekvanilkovy cukr

poleva

4 lžícemáslo
100 mlmléko
200 ghořká čokoláda

krém

500 mlkysaná smetana

Postup přípravy

Smetanu s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do hustého krému. Želatinu rozpustíme v mléce (množství na obalu), aby nabobtnala. Mléko lehce ohřejeme, aby se želatina rozpustila. Pak ji vmícháme do smetanového krému. Vše smícháme a krém rozlijeme do malých skleněných talířků nebo misek. Necháme stát na rovném místě, aby se neroztekl a také necháme ztuhnout. Můžeme dát do lednice. Zatím si připravíme čokoládu. Tu rozpustíme s máslem a mlékem. Čokoláda by měla být hořká, aby pak poleva měla lesklou barvu. Můžeme přidat i trochu cukru a kakao. Za stálého míchání připravíme hladký čokoládový krém. Čokoládový krém na talířcích přelijeme čokoládovou polevou tak, aby byl povrch hladký a bez hrbolků. Ptačí mléko jinak dáme do lednice opět ztuhnout. Ptačí mléko můžeme ozdobit i ovocem. Je lepší používat skleněné nádobí, protože dezert vypadá lépe a zajímavěji.
user-icon

autor Ljubinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ptačí mléko jinak

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena