Pstruzi podle Terky

Pstruzi s ořechovou omáčkou. Recept uvítáme i při slavnostních příležitostech.


3.810x
30 min
2×

Ingredience

2-4 stroužkyčesnek
sůl
4 kspstruh
hladká mouka
1 lžičkamletá sladká paprika

omáčka

cukr
sůl
1 šálekmajonéza
1 lžícebílé víno
1-2 lžičkyplnotučná hořčice
1 lžícecitronová šťáva
1 kscibulka s natí
100 gmleté vlašské ořechy
mletý černý pepř
petrželka kudrnka

podle potřeby

olej
máslo

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme omáčku, kterou necháme v chladničce uležet. Rozmícháme si majonézu s vínem a s citronovou šťávou.Přidáme drobně nakrájenou cibuli i s natí, mleté ořechy, hořčici, podle chuti osolíme, osladíme a opepříme. Přimícháme posekanou petrželku kudrnku. Pstruhy očistíme, potřeme rozetřeným česnekem se solí a obalíme je v hladké mouce s červenou mletou paprikou. Na oleji s kouskem másla pstruhy doměkka opečeme. Na talíř dáme vařené brambory a porce ryby, které polijeme majonézovou omáčkou. Pstruhy podle Terky na závěr obložíme plátky rajčat.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pstruzi podle Terky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena