Pstruh tří překvapení

Recept je pro jednu osobu.


4.05x
45 min

Postup přípravy

Brambory omyjeme a uvaříme je ve slupce tak, aby byly lehce nedovařené.

Čerstvého pstruha podélně nakrojíme. Stačí jen 2 - 3 cm. U větších ryb není třeba. Pstruha důkladně osolíme a opepříme. Snítky bazalky, natí spolu se špenátovým listem omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.

Dutinu pstruha naplníme zelenými bylinkami. Vložíme plátky česneku a nakonec dva tenké plátky másla. Pak rybu osolíme a opepříme i z venku. Podle potřeby zpevníme pstruha kuchyňskou nití.

Připravíme si větší obdélník alobalu, který můžeme lehce potřít máslem. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ta rozložíme uvnitř jedné poloviny alobalu a osolíme je. Na brambory položíme rybu a na ni kolečko citronu. Přes rybu přehneme druhou polovinu alobalu a vytvoříme tak balíček, jehož spoje důkladně přehneme, aby z něj neunikala pára.

Pstruha v alobalu vložíme do pekáče a ten následně do předehřáté trouby. Pstruha pečeme asi 15 minut.

Pstruha tří překvapení položíme i v alobalu na servírovací talíř a ihned podáváme. Nezapomeneme na nit, pokud jsme ji použili.
user-icon

autor Dejna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pstruh tří překvapení

Zpět na recept