Vejce obalované ve směsi z mletého masa.
1 stroužek | česnek |
olej | |
sůl | |
1 ks | vejce |
strouhanka | |
50 ml | mléko |
majoránka | |
pepř mletý | |
1 ks | rohlík |
1-2 lžíce | hladká mouka |
400 g | mleté maso (míchané |
Vejce dáme vařit natvrdo. Rohlík nakrájíme na kostičky a necháme jej rozmočit v mléce. Mléko podle potřeby dolijeme. Česnek oloupeme a nasekáme najemno.
Mleté maso smícháme s rohlíkem, přidáme syrové vejce, hladkou mouku, česnek, podle chuti směs osolíme, opepříme a nakonec ji spojíme strouhankou. Směs pořádně promícháme. Uvařená vejce zchladíme a oloupeme. Každé vejce zabalíme do masové směsi a obalíme ve strouhance.
Na pánvi si rozpálíme olej a vejce na něm pomalu restujeme.
Hotová vejce po délce rozřízneme, posypeme jemně rozsekanou petrželkou. Vhodnou přílohou jsou brambory.
autor 59
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies | |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůPokud chcete používat náš obsah, kontaktujte Economia, a. s..