Pštrosí vejce

Vejce obalované ve směsi z mletého masa.


3.01101x
25 min
15×

Postup přípravy

Vejce dáme vařit natvrdo. Rohlík nakrájíme na kostičky a necháme jej rozmočit v mléce. Mléko podle potřeby dolijeme. Česnek oloupeme a nasekáme najemno.



Mleté maso smícháme s rohlíkem, přidáme syrové vejce, hladkou mouku, česnek, podle chuti směs osolíme, opepříme a nakonec ji spojíme strouhankou. Směs pořádně promícháme. Uvařená vejce zchladíme a oloupeme. Každé vejce zabalíme do masové směsi a obalíme ve strouhance.



Na pánvi si rozpálíme olej a vejce na něm pomalu restujeme.



Hotová vejce po délce rozřízneme, posypeme jemně rozsekanou petrželkou. Vhodnou přílohou jsou brambory.

user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pštrosí vejce

Zpět na recept