Pruhované řezy z domácí pekárny

I složitější moučníky nám pomůže vykouzlit domácí pekárna.


3.630x
160 min
2×

Postup přípravy

Slazené kondenzované mléko v nepoškozené plechovce ponoříme do vroucí vody a 2 hodiny vaříme. Poté necháme vychladnout.

Připravíme si větší mísu, ve které si bez umývání postupně připravíme obě těsta. Rozklepneme do ní vejce, přidáme cukry a našleháme. Zašleháme do směsi vanilkový pudink, po lžících všleháme střídavě olej a horkou vodu. Když vznikne pěna, lehce vmícháme mouku a kypřící prášek. Hotové těsto nalijeme do pekárny, program pečení nastavíme na 50 minut a upečeme. Na konci pečení vyzkoušíme špejlí, a pokud je potřeba, dopečeme. Vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

Před dopečením si stejným způsobem jako těsto 1 připravíme i těsto 2, pouze pudink způsobí, že nám vznikne tmavé těsto. Také jej nalijeme do pekárny, nastavíme na 50 minut a stejným postupem upečeme. Upečený korpus vyklopíme na mřížku a necháme zchladnout.

Na vále oba upečené a vychladlé hranoly rozkrájíme na plátky.

Vychladlé kondenzované mléko vyšleháme s máslem do hladkého krému. Vzniklým krémem spojujeme střídavě světlý a tmavý plátek korpusu do dlouhého hada. Hotový moučník polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Vychlazený krájíme šikmým řezem a servírujeme.

Pruhované řezy z domácí pekárny chutnají úžasně.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pruhované řezy z domácí pekárny

Zpět na recept