Provensálský kuřecí plátek

Poctivý plátek kuřecího masa naložený v netradiční marinádě. Můžeme i grilovat.


4.54x
20 min

Postup přípravy

Kuřecí řízek omyjeme a mírně naklepeme, neměl by být příliš tenký. Vetřeme do něj trochu soli a mleté pálivé papriky.Maso dáme do misky.

Zakapeme sójovou omáčkou, promícháme s provensálským kořením a zalijeme nálevem z nakládaného česneku, který nám nahradí veškerý olej (asi 3 - 4 lžíce). Promícháme s pokrájenými stroužky česneku a necháme marinovat přes noc.

Pánev rozpálíme a kuřecí maso osmahneme z obou stran za podlití trochou vody. Provensálský kuřecí plátek můžeme připravit i na grilu.

Provensálský kuřecí plátek podáváme se zeleninovou oblohou a jako příloha postačí kousek pečiva. Hodí se i rýže.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Provensálský kuřecí plátek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena