Hovězí maso jsme prošpikovali párkem a kouskem slaniny, která celé maso krásně provoní.
Hodnocení
3.0
/ 5 (642x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
- -
slanina
- -
olej
- -
sůl
2 ks
rajčata
2 ks
cibule
2 lžíce
smetana
1 lžíce
hladká mouka
3 lžíce
kečup
- -
mletý pepř
1 špalíček
maso hovězí zadní
2 ks
párky
Postup přípravy
Do masa nařízneme nožem několik otvorů a vyplníme je párky a nudličky slaniny, maso převážeme silnou nití, potřeme smetanou a necháme ji vsáknout. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozehřátém tuku ze všech stran. Přidáme cibuli nebo pórek,podlijeme a dusíme pod pokličkou do poloměkka. Šťávu zahustíme moukou, přidáme kečup, na kolečka nakrájená rajčata a pomalu dopečeme. Maso zbavíme nití, nakrájíme na plátky, podlijeme omáčkou a podáváme s brambory nebo rýží.