Proložený utopenec

Recept na naložené ostravské klobásy místo obvyklých špekáčků.


5.07x
60 min

Ingredience

1 lžícesůl
0.8 locet
5 listůbobkový list
5 ksvelká cibule
1 lžícemletý pepř
10 kuličekcelý černý pepř
1 kgostravská klobása
10 kuličekcelé nové koření
6 kspálivá bílá paprika

Postup přípravy

Ostravské klobásy dáme vařit do vody asi na 15 minut. Vyjmeme je a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme nálev z octa, soli, pepře, bobkového listu a nového koření. Vše necháme přejít varem, vypneme a necháme vychladnout. Studené klobásy podélně nakrojíme, pomažeme hořčicí, posypeme pepřem a nakonec do nich vložíme bílou papriku. Jsou pálivější a klobásy budou tak pikantnější. Po obou stranách a také v prostředku spojíme klobásy párátkem. Do velké sklenice dáme na kolečka nakrájenou cibuli a na ni skládáme klobásy. Cibulí klobásy prokládáme. To celé zalijeme nálevem a necháme týden odležet. Proložené utopence podáváme jako chuťovku s chlebem i bez.
user-icon

autor MYSKA


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Proložený utopenec

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena