Proložený utopenec

Recept na naložené ostravské klobásy místo obvyklých špekáčků.


5.07x
60 min

Postup přípravy

Ostravské klobásy dáme vařit do vody asi na 15 minut. Vyjmeme je a necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme nálev z octa, soli, pepře, bobkového listu a nového koření. Vše necháme přejít varem, vypneme a necháme vychladnout.

Studené klobásy podélně nakrojíme, pomažeme hořčicí, posypeme pepřem a nakonec do nich vložíme bílou papriku. Jsou pálivější a klobásy budou tak pikantnější. Po obou stranách a také v prostředku spojíme klobásy párátkem.

Do velké sklenice dáme na kolečka nakrájenou cibuli a na ni skládáme klobásy. Cibulí klobásy prokládáme. To celé zalijeme nálevem a necháme týden odležet.

Proložené utopence podáváme jako chuťovku s chlebem i bez.
user-icon

autor MYSKA


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Proložený utopenec

Zpět na recept