Proložené řezy

Moučník nejen k odpolední kávě, hodit se bude i na sváteční stůl. Recept, který stojí za vyzkoušení.


3.281x
90 min
5×

Postup přípravy

Z mouky, másla, cukru, vejce, kypřícího prášku a mléka (podle potřeby) vypracujeme těsto.

Dva plechy vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Vypracované těsto rozdělíme na polovinu a vyválíme 2 pláty (každý na rozměr plechu). Pečeme dorůžova při střední teplotě.

Mléko, hrubou mouku a vanilkové cukry svaříme na hustou kaši a necháme vystydnout. Mezitím z moučkového cukru, másla, žloutku a balíčku vanilkového cukru vyšleháme krém. Vyšlehaný krém smícháme s vystydlou kaší.

Oba pláty pomocí mašlovačky potřeme rumem. Rumu dáme jenom trochu, aby pláty byly vláčné. Jeden plát potřeme polovinou krému, na krém klademe těsně vedle sebe piškoty namočené v kávě. Na piškoty opatrně dáme zbytek krému a přikryjeme druhým plátem těsta.

Hotové proložené řezy potřeme čokoládou polevou a dáme vychladit. Necháme v lednici nejlépe do druhého dne, aby se řezy dobře proležely a pláty byly krásně vláčné.

Proložené řezy pak už stačí jen nakrájet na libovolně velké porce a podávat ke kávičce.
user-icon

autor Litolská


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Proložené řezy

Zpět na recept