Vepřové řízky omyjeme, osušíme, naklepeme a okořeníme. Zakapeme olejem a necháme asi 1 hodinu odležet v chladu.
Mezitím si připravíme pórek s omáčkou. Zakysanou smetanu prošleháme s moukou. Pórek očistíme a nakrájíme na 3 - 4 cm dlouhé špalíky. Na tuku je rychle orestujeme, podlijeme vývarem a povaříme asi 10 minut. Pórek vyjmeme z vývaru. Do vývaru vmícháme připravenou smetanu a povaříme 5 minut. Pórek vložíme zpět do omáčky.
Na pánvi rozpálíme olej, na kterém zprudka opečeme řízky z obou stran dozlatova.
Přírodní vepřové řízky přendáme na teplé talíře a podáváme s pórkem zalitým smetanovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo hranolky a zeleninová obloha.