Vaření.czReceptyPřírodní vepřový řízek s pórkem

Přírodní vepřový řízek s pórkem

Vepřový řízek připravovaný jako minutka. Podáváme s pórkem a jemnou smetanovou omáčkou.


4.556x
35 min
9×

Ingredience

300 gpórek
3 ksvepřový řízek z kýty

omáčka

1 lžíceolej
0.2 lvývar
1 lžičkahladká mouka
100 gzakysaná smetana

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
grilovací koření
mletý černý pepř

Postup přípravy

Vepřové řízky omyjeme, osušíme, naklepeme a okořeníme. Zakapeme olejem a necháme asi 1 hodinu odležet v chladu. Mezitím si připravíme pórek s omáčkou. Zakysanou smetanu prošleháme s moukou. Pórek očistíme a nakrájíme na 3 - 4 cm dlouhé špalíky. Na tuku je rychle orestujeme, podlijeme vývarem a povaříme asi 10 minut. Pórek vyjmeme z vývaru. Do vývaru vmícháme připravenou smetanu a povaříme 5 minut. Pórek vložíme zpět do omáčky. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém zprudka opečeme řízky z obou stran dozlatova. Přírodní vepřové řízky přendáme na teplé talíře a podáváme s pórkem zalitým smetanovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo hranolky a zeleninová obloha.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Přírodní vepřový řízek s pórkem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena