Přírodní vepřový řízek s pórkem

Vepřový řízek připravovaný jako minutka. Podáváme s pórkem a jemnou smetanovou omáčkou.


4.556x
35 min
9×

Postup přípravy

Vepřové řízky omyjeme, osušíme, naklepeme a okořeníme. Zakapeme olejem a necháme asi 1 hodinu odležet v chladu.

Mezitím si připravíme pórek s omáčkou. Zakysanou smetanu prošleháme s moukou. Pórek očistíme a nakrájíme na 3 - 4 cm dlouhé špalíky. Na tuku je rychle orestujeme, podlijeme vývarem a povaříme asi 10 minut. Pórek vyjmeme z vývaru. Do vývaru vmícháme připravenou smetanu a povaříme 5 minut. Pórek vložíme zpět do omáčky.

Na pánvi rozpálíme olej, na kterém zprudka opečeme řízky z obou stran dozlatova.

Přírodní vepřové řízky přendáme na teplé talíře a podáváme s pórkem zalitým smetanovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo hranolky a zeleninová obloha.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Přírodní vepřový řízek s pórkem

Zpět na recept