Jistě jste již všichni ochutnali pravý přírodní sýr. Ale zkusili jste si ho vyrobit? Pokud ne, tak tady je návod.
Hodnocení
4.0
/ 5 (12x)
Doba přípravy
160 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Mléko1 l
Citron1 ks
Podle chuti
Bylinky
Koření
Ořechy
Postup přípravy
Připravíme si pánev WOK a vlijeme do ní mléko. Přivedeme mléko k varu a odstavíme z plotny. Vmícháme do něj čerstvě vymačkanou citronovou šťávu. Bude stačit 8 - 10 lžic. Důkladně mícháme, než se začnou tvořit bublinky. Pak necháme vychladnout.
Vychladlou mléčnou sraženinu necháme okapat v čisté utěrce a pak ji jemně vymačkáme. Vzniklý sýr zatěžkáme a necháme na 2 - 4 hodiny ztuhnout v lednici.
Sýr můžeme ochutit kořením podle chuti či do něj přidat ořechy, bylinky, jak kdo má rád.
ano ám to vyzkoušené, ale skutečně pouze z čerstvého mléka. To kupované je samozřejmě nevhodné.
suma
sýr
Zkoušela jsi to? Nevím, myslím si však, že tento postup je možný pouze v případě, že ppoužiješ mléko přímo od krávy, protože to, se u nás za mléko vydává - s tím to asi nepůjde.