Princesky

Vynikající cukrovinka nejen na Vánoce.


3.76x
90 min

Ingredience

poleva

1 lžičkaolej
1 lžícerum
1 hrnekcukr moučka
1 lžícevřelá černá káva

těsto

1 ksvejce
prášek do pečiva
0.5 hrnkucukr moučka
2 hrnkyhladká mouka
0.6 kostkyrostlinný tuk

náplň

1 kostkamáslo
1.5 hrnkumléko
1 hrnekcukr moučka
2 lžícesilná černá káva
1 ksvanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy

Z mouky smíchané s práškem do pečiva, tuku, moučkového cukru a vejce vypracujeme těsto, které necháme v chladničce asi hodinu odležet. Na pomoučněném válu vyválíme a vykrájíme formičkou oválky, které uložíme na lehce vymazaný plech. V předehřáté troubě princesky upečeme, vychladlé plníme náplní a poléváme kávovou polevou. Příprava náplně: Mléko s pudinkovým práškem uvaříme na kaši a za občasného promíchání necháme vychladnout. Zvlášť utřeme máslo s moučkovým cukrem a po lžičkách přidáváme vychladlou kaši. Nakonec vmícháme po kapkách silnou černou kávu. Příprava polevy: Cukr zalijeme horkou černou kávou, rumem a olejem. Vše ušleháme v hustou a hladkou polevu.
user-icon

autor kamyška

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Princesky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena