Příkrm hovězí maso

Recept pro bezradné maminky, které začínají s příkrmy miminek.


4.516x
45 min
1×

Postup přípravy

Hovězí maso, nejlépe svíčkovou, palec nebo zadní důkladně odblaníme, omyjeme a osušíme. Maso nakrájíme na kostky. Maso dáme do kastrůlku, zalijeme částí vroucí vody a přivedeme k varu. Nezakryté vaříme do změknutí. Během vaření a dušení sbíráme pěnu, která se tvoří na hladině. Podle potřeby podléváme. Kvalitní maso se připravuje kratší dobu. Použila jsem 400 g palce ze svíčkové nakrájeného na středně velké kostky a dusila jsem necelých 30 minut. Maso lze připravit i v tlakovém hrnci, ale maso raději vařím takto. Uvařené maso rozmixujeme, nebo 2 x umeleme nebo propasírujeme. Maso mixujeme s vývarem nebo bez něj s čistou převařenou vodu. Názory odborníků se bohužel liší. Někteří doporučují nedávat vývar, kvůli velkému množství bílkovin, protože miminka mají ještě nevyzrálé ledviny. Někteří naopak doporučují. Takže záleží na každém. Osobně jsem zvolila střední cestu. Tekutinu téměř vydusila a do masa jí dala pouze polovinu. Pak jsem podle potřeby ředila převařenou vodu. Opět platí, že nesolíme, nesladíme ani nekořeníme. Příkrm hovězí maso smícháme s vařeným bramborem nebo zeleninou. Záleží na tom, co máme připraveno. Z tohoto množství máme při rozumném ředění 100 ml kašovitého příkrmu. Vzhledem k tomu, že se začíná s 10 g masa smíchaného se zeleninou, doporučuji dát zbytek masa do tvořítek na led a zamrazit. Pak z tvořítek vyjmout a dát do pytlíčku zpět do mrazáku. Do tvořítek z Ikey se vejde 10 - 15 g.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Příkrm hovězí maso

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena