Prezidentský guláš

Recept na vynikající guláš, který můžeme připravit jakéhokoliv masa, třeba i hovězího, ale nejlepší je vepřová plec. Dokonce to jde i jako rychlovka z točeného salámu.


3.1124x
120 min
1×

Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme na libovolně velké kostky. Vmícháme do něj koření. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme. Také je vmícháme do masa.

Vše se promíchá v míse, pak přidáme 1l vody (může být i trochu méně) s dvěma masoxy a opět promícháme. Směs se nemusí připravovat předem, po zamíchání ihned dáme směs na guláš do pekáče, přikryjeme alobalem a při teplotě 250 °C pečeme asi 90 minut. Pekáč se neodkrývá a ani nepodléváme a nemícháme.

Prezidentský guláš je velmi dobrý a nevyžaduje žádnou pozornost. Toto množství je asi na 5 - 6 porcí.

Prezidentský guláš je nejlepší s čerstvým pečivem, ale můžeme podávat s knedlíky, rýží, brambory nebo těstovinami.
user-icon

autor Mitič


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Prezidentský guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.