Prezidentský guláš

Recept na vynikající guláš, který můžeme připravit jakéhokoliv masa, třeba i hovězího, ale nejlepší je vepřová plec. Dokonce to jde i jako rychlovka z točeného salámu.


3.1124x
120 min
1×

Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme na libovolně velké kostky. Vmícháme do něj koření. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme. Také je vmícháme do masa. Vše se promíchá v míse, pak přidáme 1l vody (může být i trochu méně) s dvěma masoxy a opět promícháme. Směs se nemusí připravovat předem, po zamíchání ihned dáme směs na guláš do pekáče, přikryjeme alobalem a při teplotě 250 °C pečeme asi 90 minut. Pekáč se neodkrývá a ani nepodléváme a nemícháme. Prezidentský guláš je velmi dobrý a nevyžaduje žádnou pozornost. Toto množství je asi na 5 - 6 porcí. Prezidentský guláš je nejlepší s čerstvým pečivem, ale můžeme podávat s knedlíky, rýží, brambory nebo těstovinami.
user-icon

autor Mitič

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Prezidentský guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena