Přesbidlo

Tento recept znám z mládí kdy ho vařila babička a zmiňuje se o něm i pí. Schmitzerová v knize o Jiřím Sovákovi. Někde se jídlu říká uhlířina.


4.144x
60 min
2×

Ingredience

500 gbrambory
1 kscibule
1 lžícesádlo

těstíčko

sůl
1 ksžloutek
mléko
250 ghrubá mouka

Postup přípravy

Půl kila oloupaných brambor uvaříme ve slané vodě, slijeme. Asi z 250 gramů hrubé mouky, žloutku, trochy mléka a soli si uděláme těsto. Do vařící vody pak zavařujeme lžičkou malé nočky. Po uvaření scedíme, necháme okapat a smícháme s brambory. Přesbidlo omastíme sádlem a usmaženou cibulkou. Místo sádla můžeme použít slaninu. Můžeme doplnit kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem podle chuti.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Přesbidlo

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena