Přesbidlo

Tento recept znám z mládí kdy ho vařila babička a zmiňuje se o něm i pí. Schmitzerová v knize o Jiřím Sovákovi. Někde se jídlu říká uhlířina.


4.144x
60 min
2×
Podobné recepty

Postup přípravy

Půl kila oloupaných brambor uvaříme ve slané vodě, slijeme.

Asi z 250 gramů hrubé mouky, žloutku, trochy mléka a soli si uděláme těsto. Do vařící vody pak zavařujeme lžičkou malé nočky. Po uvaření scedíme, necháme okapat a smícháme s brambory.

Přesbidlo omastíme sádlem a usmaženou cibulkou. Místo sádla můžeme použít slaninu. Můžeme doplnit kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem podle chuti.
user-icon

autor ferdahk


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Přesbidlo

Zpět na recept