Vaření.czReceptyPřeložená pizza se slunečnicí

Přeložená pizza se slunečnicí

Přeložené pizzy jsou rychlé a můžete je připravit třeba jako výtečnou večeři pro vaši rodinu, zvlášť když jste v časové tísni.


3.03x
60 min

Ingredience

1 lžičkacukr
1 špetkasůl
1 lžícemáslo
200 mlmléko
100 mlsmetana
1 kskarotka
300 gbrokolice
3 gdroždí
200 gmozzarella
200 gparmazán
200 gsýr pecorina
5 lžicolivový olej
700 ghladká mouka
400 mlvlažná voda
2 ksbarevná paprika
2 lžícevyloupaná slunečnicová semínka

Postup přípravy

Do hrnku rozdrobíme droždí, zalijeme 2 lžícemi vlažné vody, přidáme špetku soli, cukr a necháme vzejít kvásek. Do mísy vsypeme 600 g mouky, slunečnicová semínka a promícháme, vzešlý kvásek přidáme k mouce, přidáme 2 lžíce oleje a hnětením zpracujeme v hladké těsto. Z hotového těsta vytvoříme 4 bochánky, které zabalíme do fólie a dáme na 20 minut do chladničky. Na másle se zbytkem oleje osmahneme zbytek mouky. Do jíšky vmícháme mléko a zhruba deset minut povaříme. Přilijeme smetanu a krátce prohřejeme. Papriky očistíme, nakrájíme na proužky, omytou karotku nakrájíme na malé kousky. Brokolici rozebereme na růžičky, spolu s karotkou povaříme v mírně osolené vodě doměkka a necháme vychladnout. Potom zeleninu promícháme se strouhanými sýry a bešamelem. Bochánky těsta rozválíme na 4 kulaté placky. Na polovinu každé pizzy poklademe část zeleninové náplně, těsto přehneme a okraje důkladně přimáčkneme. Takto připravené přeložené pizzy pečeme asi 5 minut na 250 °C.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Přeložená pizza se slunečnicí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena