Prekmurský guláš

Jeden recept speciálně pro ty, kteří holdují gulášům v jakékoliv podobě. Tentokrát se hovězí maso dusí spolu s kořením a brambory, takže není třeba připravovat přílohu.


2.91698x
45 min

Ingredience

1 paličkačesnek
1 kgbrambory
500 gcibule
100 gsádlo
2 dlvoda
3 lžícerajčatový protlak
1 ksbobkový list
400 ghovězí zadní
400 gvepřová plec

podle chuti

sůl
drcený kmín
mletá sladká paprika

Postup přípravy

Cibule oloupeme. Jednu cibuli nakrájíme na tenká kolečka a odložíme stranou. Zbytek nakrájíme na menší kousky, ale ne uplně nadrobno. Maso podle potřeby očistíme, pokud chceme, a nakrájíme kostky. Hovězí maso krájíme na menší kostky, vepřové na větší. Brambory oloupeme a nakrájíme větší kusy. Musí být větší, protože se budou dusit současně s masem. Česnek oloupeme a utřeme.

Na sádle (nebo oleji) osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme papriku a přilijeme studenou vodu. Pak přidáme nakrájené maso a brambory. Základ osolíme, okmínujeme, přidáme utřený česnek, kmín, rajčatový protlak a bobkový list, vše dobře promícháme.

Guláš přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Guláš není třeba zahustit, ale kdo chce, může jej zahustit trochou solamylu rozmíchaným ve vodě nebo strouhaným tvrdým chlebem. Podle chuti nakonec guláš okořeníme podle chuti.

Hotový prekmurský guláš podáváme teplý a zdobíme kolečky odložené cibule. Pro hladovce přidáme i chléb.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Prekmurský guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovinská