Závitky z hovězího maso jsou plněné nádivkou z vajec, salámu a žampiónů.
Hodnocení
3.0
/ 5 (511x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
- -
olej
- -
sůl
6 dl
vývar
2 ks
vejce
2 ks
cibule
100 g
žampióny
- -
hladká mouka
- -
mletý pepř
750 g
maso hovězí zadní
100 g
salám měkký
Postup přípravy
Do míchaných vajíček přidáme nakrájený salám, žampiony a osolíme. Nakrájené plátky masa dobře rozklepeme, osolíme, opepříme a nádivkou z vajec naplníme závitky, zatočíme a upevníme párátkem. Na tuku osmažíme cibulku, závitky v ní opečeme, zalijeme trochou vývaru a dusíme doměkka. Závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vývarem a provaříme. Šťávu přecedíme na závitky a společně povaříme.