Pražský salát podle norem

Snadný uzeninový salát s vejci a zeleninou. Recept je přibližně na 1 kg salátu.


4.414x
35 min
1×

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo a po vychladnutí oloupeme. Mrkev a celer očistíme a uvaříme.

Šunku, salám, vařená vejce, mrkev a celer i sterilované okurky nakrájíme na drobné kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno.

K nakrájeným surovinám přidáme sterilovaný hrášek, ocet, cukr, mletý černý pepř, worcester, sůl a vše zlehka promícháme. Majonézu přidáváme postupně. Pražský salát promícháme, necháme chvíli odpočinout a znova ochutnáme, jak se chutě propojily.

Pražský salát podle norem můžeme podávat s pečivem nebo jako přílohu k různým pokrmům.
user-icon

autor lumik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pražský salát podle norem

Zpět na recept