Pravý anglický koláč

Recept na velmi jednoduchý a chuťově moc dobrý koláč s jablky, který mám z Anglie.


5.02x
75 min
1×

Ingredience

175 gmáslo
50 mlmléko
1 kgjablko
75 mlvoda
125 gsýr
125 gcukr moučka
350 ghladká mouka

podle potřeby

tuk na vymazání

na ozdobu

1 balenívanilková zmrzlina
1 svazečekčerstvá máta

Postup přípravy

Studené máslo a mouku jemně uřeme prsty, dokud nevznikne jemné strniště. Poté přilijeme trochu vody, těsto důkladně promícháme a vytvoříme kouli. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a v chladničce necháme 30 minut odležet. Rozehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia. Koláčovou formu vymažeme tukem. Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme na měsíčky. Těsto rozdělíme na 1/3 a 2/3. Větší část těsta rozválíme a dáme do koláčové formy tak, aby těsto přesahovalo okraje formy. Třetinu jablek poklademe na dno a rovnoměrně zasypeme třetinou cukru (25 g cukru si schováme na později). Opakujeme, dokud nám nedojdou suroviny, poté posypeme nastrouhaným sýrem. Vyválíme zbytek těsta a koláč zakryjeme. Okraje slepíme mlékem a zkrátíme okraje těsta, které jsou převislé, na 1 cm. Vrch anglického koláče rozřízneme dvěma řezy, aby mohla utéct pára. Na závěr koláč pocukrujeme a vložíme do trouby na 35 minut, nebo dokud nezačne povrch zlátnout. Po upečení necháme pravý anglický koláč 15 minut zchladnout. Ještě vlažný koláč rozporcujeme, na talíři ozdobíme kopečkem zmrzliny, čerstvou mátou a ihned podáváme.
user-icon

autor matlet

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pravý anglický koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Britská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena